Hajhullás formái

fodrászcikkbolt - Előzze meg az allergiát! .................................................. - Lakossági és Szakmai ...

hajfesték, fodrászbútor, póthaj, kozmetika ....

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Itt van most: Információk - Hajhullás ellen - Hajhullás formái

Elérhetőség


 

H - P ig 8 - 14 óráig +36/20/ 530 2371

----Facebook---- Újdonságok, naprakészen

 

Csomagküldés!

 ingyenesen akár

14 888Ft rendeléstől!

Brazil keratinos hajkiegyenesítő

hajegyenesítés

Parfümös hajfixálók

 

Fehér haj készítése

Sárgulást kiütő krém 100ml - Nirvel Art X Decoblond

Termék Márkák / GyártókRészletes kereső, csak pontosan beírt szavaknál ajánlott! A termékek között és a cikkekknél is keres!

KIN Cosmetics - Profizmus felsőfokon

Nirvel Cosmetics - A csendes profi

Vitalfarco Milano - A tubusba zárt erő

Argán olaj

Argán olaj! Hidratáló hajvégápoló olaj 30 vagy 200ml  Nirvel Argan fluid

Hajnövesztő

Hajszesz hajnövesztő hatású ampulla  Vital A Zeta 2

Hajhosszabbítás

Európai magyar festett copf, 1dkg

Hajszárító

Hajszárító diffúzoros

Hajmosó

Hajmosó fekete porcelánnal csapteleppel New York + Ajándék egy darab hajvasaló

Hajvágó olló

Cerena Solingen Leo hajvágó olló 5,5″

Hajfestés luxus minőségben! A hafestésnél az ár is számít!

hajfesték,hajfestés,hajfestékek

Hajradír

Hajradír vagy illatos bio hajfesték eltávolító  Vital Maxima Remover

Comair Hajkefe

Comair bontó sertekefe

Hajvágó kendő

Beterítő kendő, hajvágó kendő - Comair Beauty Lips 3040246


Hajhullás formái

E-mail Nyomtatás PDF

Hajhullás formái

Természetes hajhullás

Minimális mértékben az egészséges embereknél is megfigyelhető hajhullás. A szakaszos hajnövekedésből adódóan a hajvesztés természetes jelenség. A szakemberek a napi hajhullás meghatározásában viszonylag egységes véleményt képviselnek, szerintük napi 50­ 80 hajszál kihullása, normálisnak tekinthető. Az újszülöttek hajhullása szintén normálisnak mondható, a 6.­8. héten jelentkezik. A következő hónapokban beindul a hajnövekedés. Serdülőkorban a hajhullást a férfi nemi hormonok fokozott termelődése okozza. Jelentős mértékű hajhullás figyelhető meg szülés után kb. a 8. héttől (és bizonyos fogamzásgátlók szedését követően is). A jelenséget az okozza, hogy terhesség alatt, a hormonális hatások következtében a hajszálak életciklusa egy azonos ponton megáll és sok hajszál ugyanabban a fázisban „várakozik”. Ezért terhesség alatt akár minimálisra is csökkenhet a hajvesztés. Szülés után azonban ez a sok szál hirtelen egyszerre érik tovább, így éppen egyszerre jutnak életük utolsó fázisába is, és egyszerre hullanak ki. A szülés utáni hajhullást csak akkor tekintik kórosnak, ha fél év után is fennáll. Idősebb korban a hajszálak elvékonyodnak, a szőrtüszők sorvadni kezdenek. A hajszálak mennyisége fokozatosan csökken. A hajhullás tehát akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű és hiányzik a normál újra kinövés. Ha valaki naponta 200 hajszálat veszít, de ugyanennyi kezd nőni helyette, minden rendben van. Probléma csak akkor van, ha kevesebb hajszál nő ki újra. Minden esetben, amikor túlzott mértékű hajhullást tapasztalunk, megfelelő kezeléssel kell beavatkozunk olyan módon, hogy stimuláljuk a szőrtüszőt, ellátjuk megfelelő tápanyaggal, elősegítve ezzel a vérellátást, valamint az új haj képződését.

Hajhullás termékek a webáruházban itt! -Hajhullás (17)

…………………………

A hajhullás megjelenési formái; kopaszság, átmeneti hajhullás, foltos hajhullás, trakciós hajhullás, szőrtüszőgyulladás miatti hajhullás…

Ajánlott termékek - Hajszesz hajhullás ellen Vital A Zeta 2, - Hajszesz és sokkterápia erős hajhullás ellen Kin Force-Complexe
Veleszületett Kopaszság.

Fejlődési rendellenesség, mely nagyon ritkán alakul ki. Ennél a hajhullás típusnál hiányoznak a szőrtüszők, vagy a mátrixsejtek osztódási rendellenességei figyelhetők meg. Esetenként a szempillák is fejletlenek, valamint a törzsön is hiányozhat a szőrzet. Ez a hajhullás típus nem kezelhető, illetve kezelés hatására javulás nem várható.

Átmeneti Hajhullás.

Visszafordítható hajhullás típus, mely esetén a hajvesztés okától és a beteg egyéi adottságaitól függően általában pár hónap alatt megszűnik a hajhullás. A regenerálódási folyamatot gyorsítják a hajhagymákat tápláló és erősítő, hajhullás elleni készítmények: pl.: Hajcseppek, Hajsamponok alkalmazása.

Szezonális hajhullás.

Tavasszal és ősszel alakul ki vitaminhiány, stressz és a szervezet természetes megújulási folyamatai miatt. Ezek a kiváltó okok esetenként össze is adódhatnak, de önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy negatívan befolyásolják a hajállomány minőségét. Általában 3­4 hónap alatt elmúlik, majd fokozatosan teljes mértéken regenerálódik a haj.

Diffúz hajhullás.

Ennél a hajhullás típusnál a hajvesztés az egész hajas fejbőrön egyenletesen jelentkezik. Leggyakrabban 50 év körüli nőknél alakul ki. A diffúz hajhullás hátterében állhatnak betegségek, kialakulhat gyógyszerek vagy vegyi anyagok mellékhatásaként, de ide tartozik a szülést követő hajhullás is. A kiváltó okok megszüntetése után általában maradéktalanul visszanő a haj.

Foltos hajhullás (alopecia areata).

A hajhullás ezen formájánál a fejbőrön jól körülhatárolható. 3/8 foltokban kezd el hullani a haj. Vannak olyan betegek, akinél a hajhullás mellett kihullik a szemöldök és az arcszőrzet (szakáll) is. Gyakran társulnak hozzá köröm deformációk. Családi halmozódás megfigyelhető, tehát a hátterében genetikai okok is meghúzódnak.

Háromszög alakú hajhullás.

Amely esetén háromszög alakú kopasz folt alakul ki a halántékon. A hajvesztés általában egy oldalon figyelhető meg. Sokaknál már a születésnél jelen van, a hajhullás kialakulásának hátterében meghúzódó okok ismeretlenek.

Teljes hajvesztés, kopaszság.

A foltos hajhullás előrehaladott formája, mely esetén a fejbőrön az összes haj kihullik. Autóimmun betegségnek tartják, prognózisa rossz, általában visszafordíthatatlan hajvesztési forma, de kivételek vannak.

Univerzális hajhullás / hajvesztés

Ugyancsak a foltos hajhullás egyik előrehaladott formája, mely következtében a haj és a teljes testszőrzet is kihullik. Autóimmun betegség miatt alakul ki, prognózisa rossz.

Körkörös / csíkos hajhullás (ophiasis).

A foltos hajhullás típusok közé tartozik, mely kialakulása következtében kopasz területek jelennek meg a fejbőrön. Ezek a hajhiányos területek szeszélyes, kígyózó alakban folynak össze. Nagyon nehezen kezelhető, prognózisa rossz.

Foltos hajhullás diffúz típusa.

Amely során a foltos hajhullás kialakulását követően váratlanul diffúz hajhullás is jelentkezik. Elsősorban fiataloknál figyelhető meg.

Kis foltos hajhullás (Pseudopelade Brocq). A fejbőrön kicsi foltokban alakulnak ki hajhiányos területek. A bőr piros, feszül és fényes. Hátterében különböző bőrbetegségek állhatnak, visszafordíthatatlan hajhullás.

Anagén Effluvium. Kemoterápia, röntgensugárzás, mérgek következtében kialakuló diffúz hajhullás, mely esetén akár az összes hajszál is kihullhat.

Szülés utáni hajhullás.

A szoptatás idején jelentkezik, így gyakran gondolnak tápanyaghiányra az érintett nők. Hátterében azonban általában a női hormonok mennyiségének lecsökkenése áll. 3­6 hónap alatt abba marad és a haj maradéktalanul regenerálódik.

Fejbőrbetegségek miatt kialakuló hajhullás.

Kialakulásának hátterében állhatnak baktériumok, gombák és vírusosok egyaránt. A korán felismert és kezelt fejbőrbetegségek nem okoznak végleges hajhullást vagy hajritkulást. Azonban a kezeletlen eseteknél szőrtüszőgyulladás alakulhat. A hegesedéssel gyógyuló bőrgyulladások során a hajhagymák elpusztulnak, így a hajvesztés az érintett területeken véglegessé válik

Seborrhoeás hajhullás.

Seborrhoeás dermatitis miatt alakul ki, mert ennél a fejbőrbetegségnél a faggyúmirigyek fokozott mértékben termelnek faggyút, ami károsan befolyásolja a hajhagymák működését! A fejbőr korpásodás, zsírosodis és sokan panaszkodnak fejbőrviszketésre is.

Ekcémás hajhullás.

Az ekcéma genetikai eredetű allergiás megbetegedés, mely következtében gyulladás alakul ki a fejbőrön. A hajvesztés akkor válik visszafordíthatatlanná, ha az érintett felületek hegesedéssel gyógyulnak.

Hajhullás fejbőrgombásodás miatt.

Fonalas gombák miatt kialakuló fejbőrbetegség, mely során a szőrszálak körül genny tartalmú csomók jönnek létre. A folyamat hajvesztést eredményezhet, és maradandó kopaszság kialakulását is maga után vonhatja. Gombás fejbőrbetegség egyik legjellemzőbb tünete, hogy fájdalmatlanok a fejbőrön kialakult elváltozások.

Hajhullás pikkelysömör miatt.

A psoriasis nem fertőző, genetikai okokra visszavezethető bőrbetegség. Tünetei: vörös színű fejbőr, pikkelyes és fehér színű hámlás. A bőr nem nedvezik, és nem fertőződik felül, erőteljes hajvesztés is eredményezhet.

Fiziológiás hajhullás.

A szervezet természetes folyamatai következtében alakul ki, ide tartozik pl. a magzati hajhullás, vagy a mindennapokban megfigyelhető, a hajnövekedés ciklikusságából fakadó természetes hajvesztés is. Sávos hajhullás.

Idegrendszeri zavarokra vezethető vissza, mely következtében sávokban, az idegpályák mentén kezd el ritkulni a haj

Trakciós hajhullás.

Hátterében helytelen hajviselési szokások állnak. A frizura elkészítésének módja (pl.: konty, afrofonat) a hajszálak (hajhagymák) tartós húzódását okozza, mely következtében 5/8 hajszálak tövei begyulladnak. Amennyiben el kezd viszketni a fejbőr vagy érzékennyé válnak a hajtövek, mindenképpen érdemes a hajviselési szokásokon egyből változtatni, mert egy erőteljes gyulladás már kárt tesz a hajhagymák működésében, el is pusztulhatnak. A hajhosszabítás is hasonló módon terhet jelent a hajhagymák számára, ezért érdemes fokozottan figyelni a jelekre.

Trichotillomania / hajtépés.

Pszichiátriai megbetegedés, mely során a beteg mániájává válik a saját hajszálai kitépése. Vannak olyanok, akik a szemöldöküket és a szempillájukat sem kímélik. Ezt az önpusztító tevékenységet feszültség levezetés céljából alkalmazzák. A hajszálak kihúzgálása után ugyanis jóleső érzés tölti el a betegeket, megkönnyebbülnek egy rövid időre. Már gyermekkorban kialakulhat, azonban a legtöbben titkolják tettüket, így sok esetben csak nagyon nehezen derül ki a hajritkulás valódi oka.

Vegyi anyagok okozta hajhullás.

A haj formázása és szépítése céljából alkalmazott különböző kémiai anyagok (dauer, hajfestékek, hajzselé…stb.) károsíthatják a hajhagymákat, így hajhullás kialakulását vonhatják maguk után. Súlyosabb esetekben végleges hajritkulást és kopaszságot is okozhatnak, ezért érdemes jó minőségű és csökkentett vegyi anyag tartalmú készítményeket választani. A haj pihentetése is fontos, ezrét ne váltogassuk túl gyakran a hajszínünket. A hajzselé alkalmazásával különösen télen kell óvatosan bánni, mert nedvesen tartja a fejbőr, így megfázhat. Ez a folyamat pedig negatívan befolyásolhatja a hajhagymák működését is.

Csecsemőkopaszság.

A kicsiknél jelentkező hajhullás, mely a hosszantartó fekvés miatt alakul ki. A fejbőr tartós nyomása és dörzsölése ugyanis károsan hat a hajhagymák működésére. Fontos, hogy gyakran legyen forgatva a baba, ne feküdjön túl sokáig ugyanabban a helyzetben.

Sugárzás miatti hajhullás.

Ionizáló sugárzás áll a hátterében, melyet általában tumorterápia (sugárterápia) részeként kap a beteg. A kezelések abbahagyása után a haj fokozatosan visszanő és regenerálódik.

Gyógyszerek mellékhatásaként jelentkező hajhullás.

Általában diffúz hajhullás alakul ki, de a testszőrzet is kihullhat. Általában a gyógyszer szedésnek befejezése után nem sokkal újra megindul a hajnövekedés, és fokozatosan regenerálódik a haj.

Tüneti hajhullás Hátterében valamilyen betegség áll.

Különböző szisztémás, vagy lokális betegség miatt kialakuló hajhullás. pl.. ótvar, tályog, orbánc, övsömör is állhat a hátterében.

Pajzsmirigybetegség miatt kialakuló hajhullás (Endocrine Alopecia) A pajzsmirigy alul­ és túlműködése egyaránt okozhatja, melyek orvosi kezelése után meg szokott szünni a probléma.

Toxikus hajhullás.

Lázzal járó fertőző betegségek miatt alakul ki.

Szifilisz okozta hajhullás: (Alopecia parvimaculata syphilitca) A syphylis fertőző nemibetegség, mely II. stádiumában 10­15 mm­es foltokben kezd el kihullani a haj a tarkón és a nyak két oldalán.

VÉGLEGES HAJHULLÁS.

Irreverzibilis hajhullás, vissza nem fordítható hajhullás, mely végleges kopaszodást, hajritkulást eredményez.

Típusai:

Hegesedő hajhullás. Nőknél és férfiaknál egyaránt kialakulhat, mely esetén a szőrtüszők a fejbőrön kialakult, hegesedéssel gyógyuló gyulladásos folyamat miatt elpusztulnak.

A folyamat kialakulását okozhatja, Folliculitis decalvans, Staphylococcus aureus okozta bakteriális fertőzés, mely hegesedéssel járó szőrtüszőgyulladást okoz.

Nekrotikus akne. Bakteriális fertőzés miatt alakul ki szőrtüszőgyulladás a hajas fejbőrön, mely elsősorban férfiaknál megfigyelhető. Tünetei: viszkető, fájdalmas 2­4mm nagyságú, kemény tapintású gennyhólyagok a hajszálak tövében. Kelés, furunkulus miatt kialakuló hajhullás - Hátterében staphylococcusok, streptococcusok által okozott bakteriális fertőzés áll.

Kelés, furunkulus miatt kialakuló hajhullás. Hátterében staphylococcusok, streptococcusok által okozott bakteriális fertőzés áll. A gyulladásos folyamat elpusztítja a szőrtüszőket, így maradandó kopaszságot eredményezhet az érintett területeken.

Frontal fibrosing alopecia. Ez a hajhullás típus postmenopauzában lévő nőknél alakul ki általában. A halántékon figyelhető meg a hajritkulás, de a szemöldök elvesztését is maga után vonhatja.

Atrophiás hajhullás. A fejbőr el kezd sorvadni, mely folyamat következtében a szőrtüszők elpusztulnak. Hátterében többféle betegség állhat: pl. Lichen, CDLE, pseudopelade...stb.

Androgenetikus hajhullás. Örökletes eredetű hajhullás, mely már a pubertás után, már a korai felnőttkorban is kialakulhat. A hajhagymák androgén hormonokkal (DHT ­ dihydrotestosteron) szembeni öröklött érzékenysége áll kialakulásának hátterében.

Férfias típusú hajhullás: Hormonális okokra vezethető vissza a kialakulása, mely a férfiaknál a halántékon és a homloknál veszi kezdetét, majd a hajvonal fokozatosan hátrahúzódik. Ezzel egyidőben a fejtetőn is elkezdhet a haj ritkulni.

Korai kopaszodás. már serdülőkorban kezdetét veszi az erőteljes hajritkulás, mely nagyon intenzíven halad előre, így rendkívül hamar teljes kopaszságot eredményez. Prognózisa rossz.

Adrenogenitalis szindróma. Hátterében a 21­hydroxylase enzim csökkent vagy teljesen hiányzó működése áll, mely követeztében fokozott mennyiségben termelődnek az androgén hormonok.

Nőies típusú hajhullás. Diffúz hajhullás típus, mely genetikai okokra vezethető vissza. A nők szervezetében ennél a hajvesztési típusnál az androgén hormonok szintje nem magasabb az átlagnál, a hajhagymák hormonális érzékenysége mégis genetikailag kódolt. A hajszálak ezért fokozatosan elvékonyodnak, majd hajritkulás alakul ki a fejtetőn. A homlok felett és a halántéknál a haj sűrűsége azonban változatlan marad. A hajhullás fokozódásával a fejtetőn egyre nagyobb hajhiányos terület alakul ki.

Klimax miatt kialakuló hajhullás. A klimax során bekövetkező hormonális változások állnak a hajritkulás hátterében.

Gyógyszer okozta androgén eredetű hajhullás. Különböző fogamzásgátló tabletták szedésének felfüggesztése után sok nő panaszkodik a hajállományuk minőségének megváltozása miatt. Sajnos vannak olyanok, akiknél ez a folyamat nem fordul vissza, de általában mégis az a jellemző, hogy pár hónap elteltével újra visszaáll a hormonok természetes szintje, és regenerálódik a haj

Polycystás ovarium (PCO) okozta hajhullás. A petefészek ösztrogéntermelésének zavara miatt alakul ki.

Petefészek ciszta: A petefészekben található cisztákban hormontartalmú folyadék halmozódik fel, nagyobb méretű ciszta esetén a felhalmozódott hormonok negatív folyamatokat indíthatnak el a szervezetben, ezért nem szabad elhanyagolni kezelésüket.

Hajhullás idős korban. A természetes öregedési folyamatok eredményeként fokozatosan elvékonyodnak a hajszálak, megőszülnek, megrövidül az élettartamuk és el kezd ritkulni a haj. Az életmód nagyon nagymértékben befolyásolhatja a folyamat előrehaladásának intenzitását, ezért nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, eleget mozogjunk, kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk és derűsen éljük a mindennapokat.

Nyomás eredetű hajhullás: a fejbőrt érő nyomás következtében alakul ki: pl. műtét után, kóma idején, vagy csecsemőknél a hosszantartó fekvés miatt a tarkónál található hajhagymák működése az irritáció hatására lelassul, vagy le is áll, ami hajvesztés von maga után. Ezen kívül okozhatja a szoros sapka, vagy kalap tartós viselete.

…………………………………..

Olvassa el a többi hajhullás ellen készült cikket is!

Hajhullás ellen termékek

Hajhullás formái

Hajhullás, kezelése, hajhullás ellen, hajhullásra.

Hajhullás oka

Hajhullás

 

Modern hajápolás, testápolás

download 1

PPD, AMMÓNIA, PARABEN, ALKOHOL NÉKÜLI PRÉMIUM HAJÁPOLÓK

Termék kereső

Haladó keresés
 
Virtuemart Extensions

Bejelentkezés ! a felhasználó név szükséges !


Termék Választás Márkák SzerintHajápolás hajtípusonként

Hajhosszabbítás és kellékei

Szőkítés roncsolás nélkül

szőkítés roncsolás nélkül, szőke haj festése szőkítőpor és hajfesték

Jól nagyítható hajszínskála

Hajfesték hajszínskála Vital Creative Colors extrém színű haj festéshez

Fodrász bútorok

Hajvágó szék  Astra

Kozmetikai gyanta

Gyantapatron többfajta 100ml, 6cm széles fejjel

Profi fésű

Fésű antisztatikus Ionic Polimreből 17 változatban  Comair

Munkaruha

Work – Munkaruha Izzadást gátoló, hajlepergetős  Kin Working C. H.d

Papír törlköző

Kozmetikai tisztító kendő sima felülettel 30×40cm 50db

Feliratkozás hirlevélre

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési, adatvédelmi szabályzatot

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat ("sütiket") használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Használati feltételek.

Elfogadom a cookie feltételeket.

EU Cookie Directive Module Information